ÄLVDALSROM

 

Älvdalsromens kvalitet är resultatet av ett noggrant manuellt hantverk och ett unikt ursprung. En ren naturprodukt som bara saltats och varsamt lagts på burk för att kunna upplevas så naturlig som möjlig.

Förädlingen är ett gediget hantverk som kräver en småskalig noggranhet, det är en förutsättning att känna individerna i den friska och välmående odlingen för att få rom av allra högsta kvalitet.

 

 

 

Älvdalsrom säljs i glasburk om 80 eller 250 gram. Rommen finns att köpa färsk från Valborg och ett par veckor framåt. Därefter säljs den fryst.

 

Läs mer

I dagsläget röker vi vår fisk själva vid älvens strand och den säljs endast lokalt vid bryggan. Som privatperson är du varmt välkommen till vår bryggförsäljning i byn Gåsvarv.

ÄLVDALSLAX AB

Postadress: Laxvägen 10, 796 91 Älvdalen

telefon: +46 251 51023, mail: info@alvdalslax.se

En bidragande orsak till den rena smaken är Österdalälvens kristallklara vatten som kommer från norra Dalarnas högland och fjäll. Därifrån rinner det genom dalgångarna och skogarna till byn Gåsvarv i Älvdalen där regnbågslaxarna som producerar Älvdalsrom odlas.

 

Älvdalsrom är lika vacker som god och matchar utmärkt svenska primörer såsom färsk sparris, färskpotatis och givetvis färsk eller rökt regnbågslax. Den är också en fantastisk bas i en förrätt, gärna med gräslök. Rommen är även perfekt på all typ av festmat samt en av de godaste vägarna till en exklusiv och mycket god sås.

 

 

ÄLVDALSLAX

 

Vår fina regnbågslax säljs som hel eller filéad fisk. Dess rena smak kommer av att fiskarna lever hela sina liv i Österdalälvens kristallklara vatten. Dess fasta textur är ett resultat av det konstant strömmande vattnet där fiskarna har naturlig möjlighet att simma och utveckla sin muskulatur.

SOCIALA MEDIER